top of page
Веселин Граматиков / основател на www.BulWildPhoto.com и съосновател на фейсбук групата Bulgarian Wildlife Photographers - BulWildPhotoЗанимавам се с фотография на диви животни като хоби от 2009г. За мен фотографията на диви животни е повод да прекарвам повече време сред природата и по-дивите кътчета на България и в чужбина. Удивен съм от природата и дивите животни от дете и канализирането на тази страст минава най-вече през фотографията на диви животни. Обичам и трекингите тъй като те предлагат един друго измерение и начин да се насладиш на времето си прекарано сред природата. 
Професията ми е в областта на морския транспорт. 

През годините съм участвал в много любителски инициативи, свързани с фотографски изложби на тема диви животни, доброволни участия в програми за консервация на диви животни. Също така през 2016г. временно съм работил с Никон за България с които организирахме няколко лекции за фотография на диви животни и ревюта на техника към www.photo-forum.net и www.photosynthesis.bg.

През 2010г. участвах в основаването на фейсбук групата Bulgarian Wildlife Photographers - BulWildPhoto, която към днешна дата има над 5000 членове и е едно от основните места за споделяне на фотографии на диви животни в България. 
Вярвам че за да се развива една общност, тя има нужда от място за споделяне на фотография, споделяне на опит и поле за изява на младите автори. С уеб сайта www.BulWildPhoto.com и групата Bulgarian Wildlife Photographers - BulWIldPhoto се опитвам да постигна точно това - една добра атмосфера за споделяне, обмяна на опит и забавление. 

Текущи цели на BulWildPhoto:
1. Организирането на годишен фотоконкурс като инструмент за изява и стимул на авторите. 
2. Създаването на годишен календар с най-добрите публикувани фотографии от български автори с цел популяризиране на авторите и дивите животни. 
3. Създаването на YouTube видео канал за развлечение и полезна информация. 
4. Събитие, което ще дава възможност да се събират всички любители. 


Веселин Граматиков / Този сайт е направен в свободното ми време с идеални цели и със собствени средства. Всички продукти, предлагани в сайта имат за цел самоиздържането на платформата, формирането на наградни фондове и поемането на други подобни инициативи. Може да ме подкрепите чрез бутона "подкрепи ни" от менюто на сайта. 
 
Моята лична страница за фотография във фейсбук - Veselin Gramatikov
Фейсбук група на BulWildPhoto.com

Фейсбук страница на BulWildPhoto.com
bottom of page